CONSIDERAŢII VITALE ASUPRA PRODUCTIEI DE BETOANE

 

Betonul ca si material de constructii este indispensabil pentru orice lucrare in domeniu. Este considerat elementul de legatura pentru toate celelalte materiale de constructie si poate fi fabricat intr-o paleta foarte larga calitativa specifica anumitor elemente si tipuri de constructii.

Principala caracteristica a betonului este caracterul de monolit respectiv rezistenta la compresiune dar nu numai aceasta, poate fi realizata intr-un sistem elaborat de supraveghere si fabricare cu tehnologii moderne.

Daca pentru orice persoana interesata de cumpararea betonului elementul principal de selectie este pretul, vrem sa aducem in atentia acestora ca elementele de calitate sunt cu mult mai importante datorita longevitatii pe care trebuie sa o detina acest material. Durabilitatea in timp a betonului as numi-o “prietenul cel mai de pret al omului”, detinator de locuinta supus agresiunilor naturii si nu numai (cutremure, furtuni, vanturi si ploi, incendii, solicitari mecanice necalculate etc.). In momentul petrecerii unor asemenea evenimente, pretul aproape ca nu mai conteaza in fata calitatii betonului.
Pentru a putea realiza betoane cel putin respectand prescriptiile standardelor in vigoare trebuie executate operatiunile tehnologice absolut necesare fabricarii corecte, cat si adaugarea unor subproduse, aditivi ce duc la imbunatatirea performantelor atat la punerea in opera, cat si in exploatare.

Toate aceste demersuri de regula inseamna adaugarea unor costuri suplimentare de fabricatie. Aceasta inseamna amestecarea in anumite proportii a trei elemente principale: pietrisuri si nisipuri, ciment, apa.

Acest amestec neprofesionist poate fi realizat cu orice tehnologie in orice conditii, rezultand… un fel de beton! Cu siguranta un asemenea material, nu va putea garanta niciodata siguranta in exploatare a cladirilor si punerea la adapost a vietii locatarilor.

Noi avem garantia in exploatare a betonului urmarind respectarea procedurilor de mai jos:

  • efectuarea unor studii si analize pe elemente constitutive: nisip, pietris, ciment, apa, in laboratoar propriu certificat Gradul II specializat ce pot determina principalele caracteristi fizico-chimice si mecanice
  • introducerea intr-o tehnologie moderna de fabricare cu adaosuri (aditivi)
  • supravegherea timpilor de malaxare si omogenizare
  • transportul in conditii optime (perioada determinata de timp la anumite temperaturi de fabricatie)
    punerea in opera a acestuia in conditii tehnice profesioniste (cofraje regidizate, etanse, vibrare beton, protejarea dupa turnare etc.)

Toate aceste elemente constitutive ce dau garantia calitatii sunt detinute de societatea noastra si aplicate profesionist. Livrarea la timp a betoanelor, consultanta in domeniu sunt sustinute de un colectiv de specialisti cu o indelungata experienta in domeniu si deosebita seriozitate.